• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Home Događanja Vježbe Javna pokazna vježba Petrovsko 2016
Javna pokazna vježba Petrovsko 2016 Ispis Email
slika01-sv.florijan petrovsko.jpgNa dan Sv. Florijana, nebeskog zaštitinika vatrogasaca, tradicionalno se održava zajednička vježba DVD-a Petrovsko i DVD-a Škarićevo, a u suradnji s OŠ "Antuna Mihanovića" Petrovsko i JVP grada Krapine.

Ove godine vježbu su osmislili zapovjednici DVD-a Petrovsko i DVD-a Škarićevo g. Alen Svečnjak i  g.Mario Kozina. Pretpostavka vježbe: "Požar u školskoj kuhinji".
slika1-sv.florijan petrovsko.jpg
Ravnateljica dojavljuje o požaru Centru 112 te istovremeno s dežurnim učiteljem započinje evakuaciju, a domar isključuje struju i plin. Dolaskom DVD-a Petrovsko na mjesto intervencije vrši se izviđanje i procjena te se donosi odluka i zapovijed.
slika3-sv.florijan petrovsko.jpg
Navalna grupa sa izolacionim aparatima vrši unutarnju navalu sa pjenilom sa malog navalnog vozila. U međuvremenu dolazi navalno vozilo sa 6 vatrogasaca koji jednim "C" mlazom usmjeravaju pjenu prema prozoru kuhinje, a drugi mlaz štiti desnu stranu škole i okolne zgrade od širenja požara. U pomoć se pozivaju vatrogasci susjednog društva DVD Škarićevo, koji dolaze sa navalnim vozilom i kombijem, razmataju vitla kojima štite lijevi dio školske zgrade i uredske prostorije.
slika2-sv.florijan petrovsko.jpg
slika4-sv.florijan petrovsko.jpg
Istovremeno se pridružuje JVP Krapina, kojoj se predaje prijavak o učinjenom, te se prepušta  dalje vođenje intervencije te vrše dodatno pretraživanje škole sa  termo kamerom.
slika5-sv.florijan petrovsko.jpg
slika6-sv.florijan petrovsko.jpg
slika7-sv.florijan petrovsko.jpg
slika8-sv.florijan petrovsko.jpg
slika9-sv.florijan petrovsko.jpg
slika10-sv.florijan petrovsko.jpg
slika11-sv.florijan petrovsko.jpg
Nakon uspješno obavljene vježbe, na čemu je posebno zahvalio predsjenik DVD-a Petrovsko g. Željko Presečki, županijski vatrogasni zapoviednik g. Marijan Lovrenčić te ravnateljica škole Andrijana Oredečki, formirao se ešalon te uz pratnju limene glazbe DVD-a Petrovsko "Špoljari"  krenulo se na Sv.Misu u crkvi Sv. Petra i Pavla na Petrovskom
slika12-sv.florijan petrovsko.jpg
slika13-sv.florijan petrovsko.jpg
slika14-sv.florijan petrovsko.jpg
slika15-sv.florijan petrovsko.jpg
slika16-sv.florijan petrovsko.jpg
Sv. Misu predvodio Anđelko Horvatinčić, a  uveličao ju je i crkveni zbor. svojim pjevanjem.
slika17-sv.florijan petrovsko.jpg
Nakon Sv. Mise započeo je tradicionalni domjenak, u vatrogasnom domu , predsjednici DVD-a  Škarićevo i DVD-a Petrovsko još jednom su zahvalili  na sudjelovanju u proslavi svim sudionicima i gledateljima, uz poruku da se lijepa tradicija mora nastaviti i dalje uz poruku: ZAJEDNO SMO JAČI !!!
slika18-sv.florijan petrovsko.jpg
Više o samoj proslavi možete saznati posjetom na facebook stranicu